5 voordelen van natuurlijke producten

1 Kwaliteit

Natuurlijke producten staan garant voor kwaliteit en transparantie. Echter, het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen of een product volledig natuurlijk is, omdat de term 'natuurlijk' tegenwoordig een hype is en alles natuurlijk lijkt. De producten in de webshop zijn grondig gecontroleerd en je kunt er zeker van zijn dat ze op natuurlijke basis zijn. Natuurcosmetica staat voor kwalitatieve ingrediënten in plaats van goedkope synthetische ingrediënten. Zo weet je wat je gebruikt en krijg je grip op de ingrediëntenlijst. Dit is de reden waarom je zelden 100% natuurlijke producten vindt voor de prijs van synthetische varianten. De twee zijn nauwelijks te vergelijken.

2 Duurzaamheid

Het milieu wordt minder belast bij de productie en het gebruik van natuurlijke producten. De verpakking is gemaakt van gerecycleerd biologisch afbreekbaar materiaal of kan worden hervuld. Bovendien bevatten natuurlijke producten die in de waterleidingen terechtkomen geen onfilterbare microplastics.

3 Geen siliconen die je textuur dwarszitten

Siliconen en andere microplastics zijn synthetische ingrediënten die ze in combinatie met sulfaten gebruiken. Siliconen functioneren als filter waardoor je niet merkt dat je haar en huid gestript is. Ook is het laagje er niet af te krijgen zonder grondige reiniging en loop je dus het risico dat deze microplastics langdurig op huid en haar kleven. Ze zijn niet welkom in de natuurlijke cosmetica. Ook maken ze het haar zwaar waardoor de bewegingspatronen onderdrukt worden en je niet weet dat je bv. in het bezit bent van waves.Check ingrediëntenlijst op: alles wat eindigt op -cone, alle PEG’s en PPG’s.

4 Vrij van agressieve reinigers

Natuurlijke cosmetica bevat geen sulfaten. Het zijn synthetische reinigers reinigen zeer agressief. Helaas strippen ze je huid en haar van hun natuurlijke milieu waardoor je vatbaarder wordt voor huidproblemen en haaruitval. Ook wordt je haar fluffy en onhandelbaar als het z’n natuurlijke vetzuurlaag mist. Dit is de reden dat je pas je natuurlijke golven of krullen tot zijn recht kan laten komen als je sulfaten en synthetische reinigers inruilt voor de milde en natuurlijke varianten. Enkel zo kan je de natuurlijke vetzuurlagen intact houden. Omdat ze goedkoop en effectief zijn zweren heel veel merken erbij en is de kans groot dat je ermee in aanraking kwam.Check ingrediëntenlijst op: Sodium laureth sulfate, sodium lauryl sulfate, sulfosuccinate, Alles met lauryl, laureth en sulfate,..

5 Je gezondheid

Door dat je na verloop van tijd natuurlijke producten gebruikt zal je eigen natuurlijke milieu op de (hoofd)huid terug aansterken en zal je “eigen herstel” opnieuw veel beter functioneren waardoor je weerbaarheid voor irritaties en gevoeligheid toeneemt. Ook de dag dat je stopt met het agressief reinigen van je lokken zal de vetzuurlaag terug een kans krijgen en zal je haarconditie verbeteren zonder extra moeite of lapmiddeltjes. Je spreekt ook de bewegingspatronen pas te volle aan als je voor natuurlijke verzorging kiest. Ik kan nog uitwijden over irriterende, synthetische conserveermiddelen en uitdrogende alcoholen maar misschien spreken die wel voor zichzelf? :-)

28/3/2024

Ontvang het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen van Kwibz. Schrijf je in!

* No spam, pinky promise
@kapsalonkwibz
voor en na reel emine
voor en na reel annelore verelst
voor en na reel gittewils
post 3
post 2
post 1